ES SYSTEM K

Kilka miesięcy temu w ramach programu „Sztuka Mięsa”, nasi specjaliści dokonali audytu, a następnie metamorfozy sklepu „u Wojtka” w Bytomiu. Zmieniliśmy nie najlepiej poprowadzone do tej pory ścieżki zakupowe, na dobrze przemyślane i zaprojektowane alejki. Dzięki temu, zniknęły leżące na posadzce skrzynki z warzywami i napojami, co znacznie poprawiło komunikację i obsługę Klientów w sklepie. Wyróżniliśmy poszczególne strefy, budując ich indywidualny charakter i pamiętając, że muszą one jednocześnie korespondować z innymi działami. We wnętrzu dominuje elegancka czerń z odcieniami szarości i brązu, które są dobrym tłem do ekspozycji produktów.

 

Lada chłodnicza - w centrum uwagi sklepu mięsnego

Klienci cenią sklep „u Wojtka” za smaczne i świeże wyroby wędliniarskie. W związku z tym, główny nacisk położyliśmy na aranżację stoiska „mięso-wędliny”. Zainstalowaliśmy nowoczesną ladę chłodniczą LCK Kolumba 03. Jej zaletą jest duża pojemność, półka ekspozycyjna ma aż 93 cm i umożliwia prezentację wielu produktów jednocześnie. Sprzęt jest przy tym prosty w obsłudze, a zastosowane materiały konstrukcyjne, ułatwiają utrzymanie niezbędnej czystości.

Lada chłodnicza Kolumba 03 to przede wszystkim urządzenie energooszczędne, o eleganckim wyglądzie. Głębokie przeszklenia zarówno z boku, jak i na froncie poprawiają widoczność i ułatwiają ekspozycję towaru. Wyroby wyglądają w niej atrakcyjnie i świeżo, z dwóch powodów: lada optymalizuje przepływ powietrza, który niweluje zjawisko tzw. ususzki, czyli wysychania produktów, jednocześnie punktowe światła LED o specjalnej różowej barwie sprawiają, że wędliny i mięso bardzo dobrze się prezentują, co zachęca do zakupów. Personel z łatwością przygotuje efektowną ekspozycję, dzięki uchylnej szybie, która ułatwia także utrzymanie porządku.

 

Meble chłodnicze - asortyment na widoku

Wertykalna prezentacja mrożonek to zasługa PAVO, która jest połączeniem pionowej szafki ekspozycyjnej, z tradycyjną wanną na mrożonki.

Szafoboneta PAVO ma dwa niezależne układy chłodzenia (góra, dół). Półki w szafkach wyposażone są listwy cenowe i ograniczniki. W ramie drzwi występuje oświetlenie o białej barwie, które dobrze eksponuje mrożonki. Wygodne, przesuwne, szklane pokrywy dolnej części (wanny), zapewniają łatwy dostęp do asortymentu. Szafobonety PAVO można wyposażyć w dodatkowe akcesoria, tj.: kosze druciane i separatory, dzięki czemu w środku można utrzymać ład i porządek.

Regał chłodniczy Hercules to dziś niezbędny element wyposażenia sklepu, który oferowany jest w dwóch wariantach: w wersji z przeszklonymi drzwiami i w wersji otwartej. W naszym przypadku, wykorzystaliśmy regały w wersji z transparentnymi drzwiami przesuwnymi, w których znalazły się: nabiał, dania gotowe i napoje. Dzięki temu wszystkie produkty mają optymalne do przechowywania warunki i dłużej zachowują świeżość.

Stworzyliśmy również odpowiednie środowisko dla ekspozycji warzyw i owoców. Punktem wyjścia był regał chłodniczy OCTANS. Zainstalowany system luster sprawia, że asortyment wydaje się bogatszy i lepiej się prezentuje. Warzywa mają optymalne warunki, co przedłuża ich świeżość. Regał wyposażono w rolety nocne, które dają duże oszczędności w konsumpcji energii, po zamknięciu sklepu.

Tuż przy wejściu znajduje się także regał z pieczywem, którego zapach wita klientów. Model LEO to rozwiązanie, które świetnie wyeksponuje chleby, bułki i bagietki. Regał jest niemal w całości ze szkła, co wpływa korzystnie na ekspozycje. Zastosowano w nim górne oświetlenie LED o barwie ciepłej. Dzięki temu, wydaje się, że pieczywo zostało przed chwilą wyciągnięte z pieca. Bodźce zapachowe i wizualne skutecznie przyciągną uwagę klientów.

Zadbaj o jakość powietrza

W sklepie stanął także SAFE AIR, czyli nasz przemysłowy oczyszczacz powietrza. SAFE AIR zawiera profesjonalne filtry powietrza H14, które znajdują zwykle zastosowanie w obiektach o najbardziej restrykcyjnych wymogach w zakresie jakości powietrza, głównie w branży medycznej. 3-poziomowa filtracja zapewnia dużą skuteczność w zatrzymywaniu różnych zanieczyszczeń. W przypadku cząsteczek wirusowych jego skuteczność wynosi aż 99,99%, a troska o klientów i pracowników jest obecnie bardzo ważna.

Sklep mięsny „u Wojtka” z chaotycznego miejsca przeobraził się w logicznie zaplanowany i nowocześnie wyposażony obiekt handlowy. Dzięki temu, wiele produktów jest lepiej wyeksponowanych, są łatwiej dostępne, a za sprawą dostosowanych rozwiązań chłodniczych, mają zapewnione optymalne warunki do przechowywania. Dodatkowo, dostosowana barwa światła do prezentowanych produktów, podkreśla ich zalety. Wszystkie wprowadzone rozwiązania mają na celu poprawę atrakcyjności produktów przez lepszą ekspozycję i optymalizację funkcjonalności, która ułatwia korzystanie z urządzeń. W efekcie, produkty przykuwają uwagę i zachęcają do ich kupna.

Galeria zdjęć



ES System K Sp. z o.o.

Dział handlowy

ul. Wrzosowa 10

32-340 Wolbrom


info@essystemk.pl


Telefon: +48 32 644 04 00